Hz. Muhammed’in (s.a.v.) merhametli olmayı emreden iki hadisini öğrenerek yazınız

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) merhametli olmayı emreden iki hadisini öğrenerek yazınız
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) merhametli olmayı emreden iki hadisini öğrenerek defterinize yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Muhammed’in (s.a.v.) merhametli olmayı emreden iki hadisini öğrenerek defterinize yazınız

Ödev cevabı kısaca :
"Merhamet etmeyene merhamet edilmez."
"Yeryüzündeki her şey için Allah'a dua edin. Sizden daha zayıf olanlar için merhamet dileyin, böylece gökteki Allah da size merhamet etsin."

"Allah, insanlara merhamet etmeyene rahmette bulunmaz." (Buhâri, Tevhid 2, Edeb 27; Müslim, Fedail 66, Tirmizi, Birr 16)
"Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahmân'dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır." (Ebû Dâvûd, Edeb 58; Tirmizî, Birr 16)

256
1
275
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.