Hz. Muhammed’in (s.a.v.) örnek kişiliğinin İslam’ı anlamadaki önemi nedir

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) örnek kişiliğinin İslam’ı anlamadaki önemi nedir
Sizce Hz. Muhammed’in (s.a.v.) örnek kişiliğinin İslam’ı anlamadaki önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kişi tanımadığı ve bilmediği bir şeyi yaşayamaz. İnsanın bir şeyi örnek alabilmesi için onu sevmesi sevmesi için de öncelikle tanıması gerekir. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem İslami kusursuz bir şekilde yaşayan beni sıralamasını gösteren en büyük örnektir.

Onun güzel ahlakını düşmanları bile tasdik etmiş ölümüne düşmanları bile üzülmüştür. İster Müslüman olsun ister kafir olsun ister büyük ister küçük olsun peygamber efendimiz herkese merhametli ve güzel huylulukla muamele etmiştir. Bu asırda bile onun ahlakını tanıyan kişiler hayran kalmış ve bir çok kişi bu sayede Müslüman olmuştur.

71
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.