Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik yönü ve son peygamber oluşu

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik yönü ve son peygamber oluşu
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik yönü ve son peygamber oluşu hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam, Allah’ın indirdiği bir dindir. Son Peygamber (s.a.v.) tarafından tebliğ edilmiştir. Peygamber (a.s.) kendine gelen vahyi Kuranı Kerim olarak kaydettirmiştir. Kuranı Kerim, Allah’ın kelamı ve bir vahiy kitabıdır. Hazreti Muhammed (s.a.v.), İslam peygamberidir. Son peygamberdir. Ona gelene kadar Kuranı Kerim’de 24 peygamber sayılmaktadır. İslam tek din olarak son peygamber ile tebliğ edilmiştir.

Peygamber (a.s.), müjdeleyici, uyarıcı ve bildirici görevleriyle insanları iyiye, doğruya ve güzele çağırmıştır. Son peygamber olması nedeniyle bir daha insanları bu şekilde uyaracak kişinin peygamberlik göreviyle gelemeyeceği için kendisine tabi olanın kurtulacağını bildirmiştir.

7294
4648
4667
1148
1214
1151
5063
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum