Hz. Muhammed’in yaşadığı yerleri görmek sizde hangi duyguları uyandırır

Hz. Muhammed’in yaşadığı yerleri görmek sizde hangi duyguları uyandırır
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yaşadığı yerleri görmek sizde hangi duyguları uyandırır?

Mekke Peygamber Efendimiz (sav)’in doğup büyüdüğü, evlendiği ve çocuklarının olduğu yerdir. Mekke bu açıdan Peygamber Efendimizin hayatında önemli bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz (sav) 571 yılında Mekke’de doğmuş hayatının en önemli anlarını orada geçirmiştir. Medine peygamber efendimiz (sav)’in ikinci yurdudur. Peygamber Efendimiz buraya hicret ettikten sonra ilk devlet burada kurulmuştur. Bu yerleri görmek ve gezmek beni çok duygulandırır. Çok mutlu ve mesut ederdi.

Hazreti Muhammed (s.a.v.), Mekke’de doğmuş ve hayatına Medine’de devam ederek orada vefat etmiştir. Mekke ve Medine, günümüzde Müslümanların sıklıkla ziyaret ettiği kutsal topraklardandır. Peygamber (a.s.)’ın yaşadığı yerleri görmek isteyenler oralara gitmektedir.

Peygamber (a.s.)’ın yaşadığı yerleri görmek insanlarda, derin bir bağlılık, sevgi, heyecan gibi duyguların harekete geçmesini sağlar ve insanlar dua ederek ibadet ederler.

Kaynak:Eğitim Sistem

30
1
1
1
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.