Hz. Nuh’un (a.s.) kavmi neden helak olmuştur, Hz. Nuh (a.s.) kıssasında dikkatinizi çeken temel unsurlar nelerdir

Hz. Nuh’un (a.s.) kavmi neden helak olmuştur, Hz. Nuh (a.s.) kıssasında dikkatinizi çeken temel unsurlar nelerdir
Hz. Nuh’un (a.s.) kavmi neden helak olmuştur, Hz. Nuh (a.s.) kıssasında dikkatinizi çeken temel unsurlar nelerdir, bu kıssadan ne gibi sonuçlar, ilke ve mesajlar çıkarılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Nuh’un (a.s.) kavmi putperestliği ortaya çıkaran ilk kavimdir. Bundan vazgeçmedikleri için de helak olmuştur. Bu kıssadan putperestliğin ne kadar kötü olduğu ve insanların bundan sakınması gerektiği, kendi gücüne güvenmeden, Peygamber ne diyorsa onu yapmak gerektiği ilke ve mesajları çıkarılabilir. Bazen İslamiyet’in bize önerileri bize anlamlı gelmeyebilir. Ama bu kıssa da olduğu gibi her şeyin bir hikmeti vardır ve Allah’ın emrine tabi olunmak zorundayız.

Nûh kavminin helâk sebeplerinden başlıcaları şunlardır:

1) Küfür içindeydiler. Peygamberlerini, haşri ve neşri inkâr ediyorlardı.
2) Putlara tapıyor ve şirki teşvîk ediyorlardı.
3) Nûh’u (a.s.) küçümsüyor, âsî olup O’na eziyet ediyorlardı.

4) Kibirliydiler; fakîrlere “reziller” diye hitâb ediyorlardı. Hikmet sâhiplerini de küçük görüyorlardı. Hakîkaten, kibirleri yüzünden fakîrlerle oturmayı isteme­mek de, helâk olan kavimlerin kötü hasletlerinin başlıcalarındandır.

5) Kadınlarında edeb, iffet ve hayâ yoktu.
6) Dünyâ lezzetlerine çok düşkündüler.
7) Şükretmiyorlardı
. Hâlbuki Cenâb-ı Hak, verdiği nîmetlere şükredilmesini ve nankörlük edilmemesini emretmektedir.

2
42
2
0
1
1
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.