Hz. Ömer Dönemi’nde yapılan teşkilatlanma çalışmaları

Hz. Ömer Dönemi’nde yapılan teşkilatlanma çalışmaları
Hz. Ömer (r.a.) Dönemi’nde yapılan teşkilatlanma çalışmaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber (a.s.)’ın vefatından sonra hilafet dönemi başlamıştır. İlk halife Hazreti Ebubekir (r.a.) sonra ikinci Halife Hazreti Ömer (r.a.) halifelik yapmıştır. Hazreti Ömer (r.a.) döneminde devletin teşkilatlanması söz konusu olmuştur. Bu teşkilatlanma idari olarak gerçekleşmiştir. Fetihler devam ettiği ve askeri düzen de daimi ordularla oluştuğu için teşkilatlanma artış göstermiştir.

Hazreti Ömer (r.a.) döneminde valilik ve kadılık sistemi kurulmuştur. Düzenli ve daimi ordular kurulmuştur. Posta teşkilatı kurulmuştur. Vergi sistemi ve teşkilatı kurulmuştur. Hicri takvim oluşturulmuştur. Teşkilatlanma sayesinde devlette bir düzen meydana gelmiştir. Bu düzenin oluşmasında ve adaletin sağlanmasında Hazreti Ömer’in bizzat yaptığı faaliyetler etkili olmuştur.

73
102
200
5
5
4
59
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.