Hz. Osman Dönemi’nde Müslümanlar arasında ilk ayrılıkların çıkmasının nedenleri

Hz. Osman Dönemi’nde Müslümanlar arasında ilk ayrılıkların çıkmasının nedenleri
Hz. Osman (r.a.) Dönemi’nde Müslümanlar arasında ilk ayrılıkların çıkmasının nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber (a.s.)’ın vefatından sonra hilafet dönemi başlamıştır. Hilafet dönemi ilk dört büyük halife tarafından sürdürülmüştür. Onların da vefat etmesiyle değişiklikler gerçekleşmiştir. Üçüncü büyük halife olan Hazreti Osman (r.a.) döneminde ilk donanma kurulmuş ve Kuranı Kerim de çoğaltılmıştır. Çeşitli fitnelerle mücadele halinde olunmuştur.

Hazreti Osman (r.a.) döneminde Müslümanlar arasında ilk ayrılıkların yaşanmasının nedeni siyasi ve sosyal sebeplerdir. İslam’a yapılan hakaretlerin af ile geçiştirilmesi, devlet yönetiminde vali ve kadıların akrabalık ilişkilerine göre görevlendirilme yapılması gibi nedenler Müslümanlar arasında ayrılıkların yaşanmasına neden olmuştur. Hazreti Osman (r.a.) şehit edilmiş ve halife değişmiştir.

236
47
33
34
32
33
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.