Hz. Peygamber hangi zamanlarda yapılan duaların kabul olacağını haber vermiştir

Hz. Peygamber hangi zamanlarda yapılan duaların kabul olacağını haber vermiştir
Hz. Peygamber (s.a.v.) hangi zamanlarda yapılan duaların kabul olacağını haber vermiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hazreti Peygamber Efendimiz (s.a.v.), dua etmeyi sürekli teşvik etmiştir. Cemaatle yapılan duaları teşvik etmiştir. Günahsız ağızlardan dua almayı yani başkalarından dua istemeyi de teşvik etmiştir. Dua, müminin silahıdır diye bir hadisi de vardır. Kuranı Kerim’de peygamberlerin sadece dualarından bahsedilmesi de duanın önemini ortaya koymaktadır.

Peygamber (a.s.), anne ve babanın duasını almayı tavsiye etmiştir. Ezan okunurken dua etmeyi, seher vakti dua etmeyi, geceleri dua etmeyi, namaz sonrası dua etmeyi, doğal afet sonrası dua etmeyi ve yağmur dualarını etmeyi teşvik etmiştir. Kendisi de bu şekilde dualar yapmıştır.

Peygamber Efendimiz bazı zamanlarda yapılan duaların kabul olacağını haber vermiştir. Bunlar;

Gecenin son üçte birinde, ezan okunurken, ezan ile kamet arasında, secdede, farz namazlardan sonra, yağmur yağarken, yolculuktayken, iftar ederken ve ramazan ayında yapılan dualardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

426
63
130
96
77
114
79
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.