Hz. Peygamber’i yeni yurt arayışına götüren sebepler neler olabilir? Konuyla ilgili fikirler üreterek ortak bir sonuç çıkarınız

Hz. Peygamber’i yeni yurt arayışına götüren sebepler neler olabilir? Konuyla ilgili fikirler üreterek ortak bir sonuç çıkarınız
Hz. Peygamber’i yeni yurt arayışına götüren sebepler neler olabilir? Konuylailgili fikirler üreterek ortak bir sonuç çıkarınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz Hicri 622 tarihinde Mekkeden Medineye hicret etmiş ve bu hicret biz Müslümanlarca tarih başlangıcı (yılbaşı)kabul edilmiştir. Hicretin (göç etme) sebeplerine gelince Şöyle izah edebiliriz:
Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v. Efendimize Peygamberlik vazifesi verildiğinde 40 yaşında idi. İlk evvela gizli tutulan Allaha imana davet daha sonra Allah'ın emri ile açıktan ilan edilmeye başlanmıştı. Peygamberimiz s.a.v. ilk önce en yakınlarına İslâmiyet'i tebliğ etmiş, sonra da bunu herkese ulaşacak şekilde yaymıştı.

Mekke müşriklerinin yaptıkları dayanılmaz hale gelince Peygamberimiz İslâm güneşine başka ufuklar aramayı düşündü. Hac münasebetiyle Mekke'ye gelmiş olan Yesrip (Medine)'Iilerden bazılarıyla Akabe denilen yerde 621 ve 622 yıllarında iki defa toplantı yaptı. Onlara Müslümanlığı anlattı ve Müslüman olmalarını istedi.

Onlar da Müslümanlığı kabul ederek Medine'ye döndüler. Böylece İslâmiyet Medîne'ye girmiş oldu. Orada da Müslümanlar çoğalmaya başladı. Peygamberimiz de Mekke'den Medîne'ye göç etmek isteyenlere izin verdi ve şöyle buyurdu:

"Sizin hicret edeceğiniz yerin iki kara taşlık arasında hurmalık bir yer olduğu bana gösterildi.'' Peygamberimizin bu izin ve teşviki üzerine Medine'ye hicret başladı kısa zamanda pek çok kimse Hz. Ömer de dahil olmak üzere Medîne'ye göç etti.

423
123
156
55
200
25
415
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.