Hz. Peygamberin dualarından dua örneği

Hz. Peygamberin dualarından dua örneği
Hz. Peygamberin dualarından yola çıkarak siz de bir dua örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Allah'ım!

Sen beni, anamı, babamı, ailemi ve tüm Müslümanları bağışla. Bizlere dünya hayatında ve ahiret hayatında iyilik, güzellik ve mutluluklar nasip eyle. Şüphesiz senin kudretin her şeye yeter.

Yüce Rabbim!

Sen Hz. Muhammed'e (s.a.v) ve tüm peygamberlere rahmet etle. Sen benim ve tüm Müslümanların geçmişine de rahmet eyle. Dünya hayatımızda bizleri nefsimiz ile sınama. Şeytandan ve şeytanın vesveselerinden sana sığınırım. 
Ey hesap gününün sahibi, rahmeti gazabından çok, insan ve cinleri ancak ibadet etsin diye yaratan, ilk emri “oku” olan, âlemlerin Rabbi Allah’ım.
Ey yalnızların en yakını, tek başına kalanların dostu, çaresizlerin yardımcısı, fakirlerin sonsuz serveti, zayıfların kuvveti, gariplerin şikayet merci’i olan yüce Rabbimiz.

Ey geceyi gündüze, gündüzü geceye katan, azameti ve yüceliği olan, ihsanı bol, rahmeti bol olan Rabbimiz.
Bütün hamd ü senalar sanadır. Övgü ve şükürler sanadır, dua ve niyazlar, yalvarış ve yakarışlar, dile getirdiğimiz getiremediğimiz her türlü eşsiz hamd ve sena ancak sana mahsustur Allah’ım.
Umduklarımıza nail eyle, korktuklarımızdan emin eyle.

Ayıplarımızı ört, kalplerimizi pak eyle.
Hayırları feth eyle, şerleri def eyle, sonumuzu hayr eyle.
Sana hakkıyla kulluk edenlerden, affına erenlerden eyle.

Doğruyu söyleyenlerden, yanlışa düşmeyenlerden eyle.
Hakikatten şaşmayanlardan, doğru yoldan sapmayanlardan eyle.
Ve selâmün alel mürselin. Vel hamdü lillâhi rabbil âlemin.

El-fatiha!

1301
651
1350
270
230
361
1020
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum