Hz. Peygamber’in namaz kıldırırken cemaatin durumunu dikkate alması, tebliğinde kullandığı hangi temel ilkeyle açıklanır

Hz. Peygamber’in namaz kıldırırken cemaatin durumunu dikkate alması, tebliğinde kullandığı hangi temel ilkeyle açıklanır
Hz. Peygamber’in namaz kıldırırken cemaatin durumunu dikkatealması, tebliğinde kullandığı hangi temel ilkeyle açıklanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

"İnsanlar! İçinizde nefret ettiren kimseler var! Kim imamlık yaparsa, namazı kısa kıldırsın; zira arkasındaki cemaatin içinde yaşlısı var, çocuğu var, iş güç sahibi olanı var."

Peygamber Efendimiz, insanları dine davet etmek ile görevliydi. İnsanlara dini anlatmak ve insanları dinden, yaratıcılarına ibadet etme isteğinden soğutmak istemiyordu. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardı. İbadet edilmesi gereken zamanda ibadet edilmeli ve çalışmak gerektiği zamanda da çalışılmalıydı. Bu sebeple Peygamber Efendimiz, namazı çok uzun kıldırmamayı tavsiye etmiştir.

Peygamber Efendimiz, görevi olması sebebi ile insanlara dini sevdirmek ister. Bu görevi ona Allah (c.c.) verdiği için bir ilke gibi davranır.

1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.