Hz. Peygamber’in savaşlarının temel gayesi nedir

Hz. Peygamber’in savaşlarının temel gayesi nedir
Hz. Peygamber’in savaşlarının temel gayesi nedir, düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sıra Senin
“Resulullah(sav) savaşmadan önce düşmanı yeniden ve bir kez daha İslam’a davet etme gayretindeydi. Bir başka deyişle “onurlu bir barış yapma” seçeneği sunduktan sonra düşmana savaş ilan ederdi. Ordunun başında bizzat bulunmadığı zamanlarda ise sefere katılan birlik komutanlarına bu konuyla ilgili kesin talimatlar verirdi.”
(Muhammed Hamidullah, İslam Peygamberi, C 2, s. 997.)
Bu metne göre Hz. Peygamber’in savaşlarının temel gayesi nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Hz. Peygamber’in savaşlarının temel gayesi, öncelikle barışı sağlamak ve düşmanı İslam’a davet etmek olarak görünmektedir. Metinde ifade edildiği gibi, Resulullah (sav) savaşmadan önce düşmanı yeniden İslam’a davet eder ve onurlu bir barış yapma seçeneği sunar. Ancak düşman bu teklifi reddederse, savaş ilan edilirdi. Bu yaklaşım, savaşın son çare olarak kullanılması gerektiğini ve barışın tercih edilmesi gerektiğini vurgular. Hz. Peygamber, savaşın gerektiği durumlarda bile adaleti ve insani değerleri korumaya özen gösterirdi.

0
51
0
0
2
0
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.