Hz. Salih hangi kavme peygamber olarak gönderilmiştir

Hz. Salih hangi kavme peygamber olarak gönderilmiştir
Hz. Salih (a.s.) hangi kavme peygamber olarak gönderilmiştir, Peygamberlik görevini yerine getirirken ne gibi sıkıntılar yaşamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Salih (a.s.) Kur'an-ı Kerîm'de adı geçen peygamberlerden biri. Semud kavmine gönderilmiştir.

Kuran’ı Kerim’de adı geçen 25 peygamberden biri de Salih (a.s.) peygamberdir. Allah Teâlâ onu, önceki peygamberlerin getirmiş olduğu tevhid dininden sapıp kendilerine ilâhlar edinen Semud kavmini uyarmak için bu kavme peygamber olarak göndermiştir. Hz. Salih, diğer peygamberler gibi çeşitli zorluklarla mücadele etmiştir. Hz. Salih (a.s.) durmadan, dinlenmeden Semudluları hak dine davet etmiştir. Ancak kavmi onu dinlememiş ve eziyet ederek, yanlarından kovmuşlardır. Semud kavminin ileri gelenleri onunla alay ederek küçümsemeye çalışmış ve kendilerini tehdit ettiği azabın gelmesini istemişlerdir. Bunun üzerine Allah Teâlâ, onları şiddetli bir şekilde helak etmiştir.

4102
597
1350
270
233
245
1153
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
12 Yorum