Hz. Süleyman’ın (a.s.) hangi özellikleriyle ön plana çıktığını belirtiniz

Hz. Süleyman’ın (a.s.) hangi özellikleriyle ön plana çıktığını belirtiniz
Hz. Süleyman’ın (a.s.) hangi özellikleriyle ön plana çıktığını belirtiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cinlere, rüzgarlara ve hayvanlara dahi hükmedebilmiştir. Bu sayede çok güçlü bir hükümdar-peygamber olmuştur. Semavi dinler tarafından da kutsal kabul edilen Hz Süleyman mührü Müslümanlar arasında Hatem-i Süleyman olarak da anılır. Hıristiyan ve Yahudiler tarafından ise Davud Yıldızı (Seal of David) olarak da bilinir.

Hz. Süleyman’ın Mucizeleri

  • Hz. Süleyman'ın en büyük mucizesi cinleri çalıştırması olarak bilinir. Çünkü babası Hz. Davud Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı yaptırmaya başlamıştı ve bu inşaat henüz bitmemişti. Hz. Süleyman bundan dolayı emrindeki cinleri çalışırarak Mescid-i Aksa'yı çok kısa bir sürede bitirmiştir.
  • Hz. Süleyman'ın en önemli mucizelerinden biriside sadece rüzgarlara ve hayvanlara hükmetmesi olarak bilinir. Yani o sadece cinlere değil hayvanlara ve rüzgarlara da hükmediyordu. Bundan dolayı çok sayıda savaşı kazandığı bilinir.
  • Taasavvufi kaynaklarda geçen Hüdhüd kuşu Hz. Süleyman'ın diğer bir mucizesiydi. Çünkü bu kuş çok uzakta olan yerleri görmesi ile ünlü bir kuştur.

100
2
2
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.