Hz. Yahya’nın hayatı hakkında neler biliyorsunuz

Hz. Yahya’nın hayatı hakkında neler biliyorsunuz
Hz. Yahya’nın hayatı hakkında neler biliyorsunuz, anlatınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Yahya’nın hayatı hakkında neler biliyorsunuz, anlatınız

Ödev cevabı kısaca : Hz. Yahya (a.s.), İslam inancına göre Hz. Zekeriya’nın (a.s.) oğlu ve bir peygamberdir. Hz. İsa’dan (a.s.) önce yaşamıştır. Kutsal Kitap’ta da adı geçer ve Tevrat’ta Yuhanna olarak bilinir. İslam geleneğine göre iffetli bir yaşam sürmüş ve peygamberlik görevini yerine getirmiştir.

Hz. Yahya (a.s.), Hz. Zekeriya (a.s.) peygamberin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Aslında Hz. Zekeriya (a.s.) peygamber ile eşinin bir müddet çocuğu olmamıştır. Hz. Zekeriya (a.s.) peygamber, ölümünden sonra yerine akrabalarının geçeceğini düşünerek Allah’a bir evlat vermesi için dua etmiştir. Bunun üzerine Hz. Zekeriya (a.s.) peygamberin duası kabul edilmiş ve oğluna Yahya ismini vermesi emredilmiştir. Hz. Yahya (a.s.) peygamberden önce başka hiçbir insanın bu ismi taşımadığı bilinmektedir.

Yahya küçük yaşlardan itibaren hikmet sahibi bir çocuk olarak görünmekteydi. Bu yaşlarda bile Allah’ın emirlerine uyan ve ona saygı duyan bir insandı. Hz. Yahya’nın annesi el-İşba adında bir kadındı. El-İşba ile Hz. Meryem’in annesi kardeştiler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.