Hz. Yakup (a.s.), Hz. Yusuf (a.s.), Hz. Musa (a.s.), Hz. Davud (a.s.) kimdir

Hz. Yakup (a.s.), Hz. Yusuf (a.s.), Hz. Musa (a.s.), Hz. Davud (a.s.) kimdir
Hz. Yakup (a.s.), Hz. Yusuf (a.s.), Hz. Musa (a.s.), Hz. Davud (a.s.) kimdir, bu kişilerin Yahudiler için önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Yakub (a.s.), Hz. İshak’ın oğlu olan Hz. Yakup (A.S), Filistin civarında yaşayan İsrailoğullarına gönderilen bir peygamberdir.

Hz Yusuf (a.s.)’un yaşamında birçok kötü olay olmuştur Yaşadıkları genel olarak acı verici olaylardır. İlk olarak kardeşleri tarafından kuyuya atılmıştır. Sonrasında Mısır’a köle olarak satılmıştır. Aynı zamanda padişah karısının iftirası ile hapse atılmış uzun bir süre zinden hayatı yaşamıştır.

Hz. Davud (a.s.), Kudüs’te doğmuş olan bir peygamberdir. Tahmini olarak 100 yaşında ölmüştür. Hem hükümranlık verilmiş hem de peygamberlik verilmiştir. Hazreti Davud (a.s.)’ın ismi 16 defa Kuran’da geçmektedir.

27
75
28
26
26
26
76
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.