Hz. Zekeriya hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bularak meallerini ailenizle birlikte okuyunuz

Hz. Zekeriya hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bularak meallerini ailenizle birlikte okuyunuz
Hz. Zekeriya hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bularak meallerini ailenizle birlikte okuyunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Zekeriya hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bularak meallerini ailenizle birlikte okuyunuz

Ödev cevabı kısaca : En'âm / 85. Ayet, Yine Zekeriya’yı, Yahya’yı, Îsâ’yı ve İlyâs’ı da doğru yola erdirdik. Onların hepsi sâlihlerdendi.

Âl-i İmrân / 18. Ayet, Allah, adâleti ayakta tutarak, kendisinden başka hiçbir ilâhın olmadığına bizzat şâhittir. Ayrıca bütün melekler ve kendilerine ilim verilmiş olanlar da tam bir doğruluk, adâlet ve hakkâniyet içinde aynı gerçeğe şâhittirler. Evet, O’ndan başka bir ilâh yoktur. O, kudreti dâimâ üstün gelen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır.

Meryem / 2. Ayet, Bu âyetler Rabbinin, kulu Zekeriya’ya olan rahmetini anlatmaktadır.

Meryem / 6. Ayet, “Ki o, hem bana mirasçı olsun, hem de Yâkub ailesine. Rabbim onu kendisinden râzı olduğun bir kul eyle!”

Meryem / 11. Ayet, Bunun üzerine Zekeriya mâbetten halkının huzuruna çıktı ve onlara: “Sabah ve akşam Rabbinizi tesbih edin” diye işarette bulundu.

2935
931
1344
405
371
692
2912
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum