I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla hangi teşkilatlar kurulmuştur

I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla hangi teşkilatlar kurulmuştur
I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla hangi teşkilatlar kurulmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cemiyet-i Akvam yani Milletler Cemiyeti kurulmuştur. Cemiyet-i Akvam olarak da anılan Milletler Cemiyeti, II. Dünya Savaşı sonrası faaliyetlerini sürdürememiş ve dağılmıştır. Ardından Birleşmiş Milletler kurulmuştur. Ayrıca devletler arasında antlaşmalar, paktlar imzalandı.

Örneğin; Çekoslavakya, Romanya ve Yugoslavya arasında küçük antant kuruldu. Fransa ile Almanya 1925’de Locarno antlaşmasını imzaladı. Anlaşmazlıklara çözüm bulmak için Fransa ile Abd 1928’de Kellog Paktı’nı kurdu. (bu pakta Türkiye 1929’da katıldı.) Balkan Antantı, Sadabat Paktı ve Montrö Sözleşmesi yapıldı.

3
2
3
2
3
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.