I. Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olan en önemli etken

I. Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olan en önemli etken
I. Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olan en önemli etken nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Birinci Dünya Savaşı’nın nedenlerinden ilki Sanayi Devrimi’dir. Sanayi Devrimi ile birlikte büyük devletlerin “ham madde” ve “pazar” arayışına yönelmesi, bu devletler arasındaki sömürgecilik” yarışını hızlandırdı. Sömürgecilik yarışına katılan bu devletler, birbirlerine üstünlük sağlamak adına hem sanayilerini geliştirdiler hem de hızla silahlandılar.

Birinci Dünya Savaşının nedenlerinden bir diğeri ise Fransız İhtilali’dir. Fransız İhtilalinin bir sonucu olarak ortaya çıkan “milliyetçilik” düşüncesi, çok uluslu devletlerin içerisinde yaşayan azınlıkların isyan etmelerine neden oldu. Osmanlı Devleti, Avusturya-Macaristan imparatorluğu ile birlikte bu isyanlardan en fazla etkilenen devletti.

92
3
17
5
4
5
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum