İ harfi ile başlayan çiçek isimleri

İ harfi ile başlayan çiçek isimleri
İ harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi İ olan çiçekler hangileridir, İ ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

İ ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca İ harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İ harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • İğde çiçeği,
  • İnci çiçeği,
  • İpek çiçeği,
  • İris,
  • İtrişahi.

İ harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

İnci çiçeği, zambakgiller familyasından olup, Orta Avrupa’nın dağ ve ormanlık bölgelerinde yetişirken, ülkemizde daha çok İstanbul, İzmir ve Toros dağlarının olduğu bölgelerde yetişir. Küçük beyaz çiçekli ve hoş kokulu bir çiçektir. Yaklaşık 15-30 cm boyutunda olan inci çiçeğinin küçük kırmızı yemişleri vardır ve zehirlidir.

İpek çiçeği, Portulaca grandiflora, Arjantin, Güney Brezilya ve Uruguay'a özgü olan ve genellikle bahçelerde yetiştirilen Portulacaceae familyasında sulu bir çiçekli bitkidir. Gül yosunu, saat onbir, Meksika gülü, yosun gülü, güneş gülü, kaya gülü ve yosun gülü semizotu gibi birçok ortak isme sahiptir.

İris çiçeği, Yunancada “gökkuşağı”dır. Aynı şekilde süsen çiçeği sembolü de budur. İris Çiçeği, rhizomlu, nadiren de yumrulu bir bitkidir. Süsenlerin soğanlı çiçekleri İris olarak adlandırılıyor desek yanlış bir genelleme yapmış sayılmayız. Sığ köklü bir bitkidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

103
123
105
102
105
106
138
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.