İ harfi ile başlayan eşyalar

İ harfi ile başlayan eşyalar
i ile eşya İ harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi İ olan eşyalar nesneler listesi. İ ile başlayan eşya isimleri hangileridir, İ ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki İ harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte İ harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

İ Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • İğne
  • İletki
  • İnci
  • İp
  • İpek
  • İplik
  • İskambil Kağıdı
  • İskemle
  • İşitme Cihazı

Baş harfi İ olan eşyalar hakkında kısa bilgi

İbrik: Su koymaya yarayan kulplu, emzikli kap. Eskiden kullanılan su kabı, genellikle bakırdan yapılıp kalaylanmış olarak kullanılır. Galvanizli tenekeden de yapılmış olanları vardır. İbrik yakın zamana kadar evlerimize su kaynağından su getirilirken kullanılırdı.
İç Çamaşırı: Fanila, külot, sütyen gibi tene, içe giyilen giysi.
İçlik: İçe giyilen çamaşır

İğne: Dikiş dikmeye yarayan, ince, ucu sivri, bir ucunda iplik geçecek deliği bulunan çelik araç.
İletki: Bir açıyı ölçmeye ve başka bir yerde aynı açıyı çizmeye yarayan, yarım çember biçimindeki araç
İnci: İstiridye gibi bazı kavkılı deniz hayvanlarının içerisinde oluşan, değerli, küçük, sert, sedef renginde süs tanesi

İngiliz anahtarı: Somunları gevşetmeye veya sıkıştırmaya yarayan ve çeneleri paralel olarak açılıp kapanan kıskaç
İp: İplik
İpek: İpek böceği kozaları çözülerek çıkarılan ve dokumacılıkta kullanılan çok ince, esnek ve parlak tel. İpek, ipekböceğinin ürettiği yumuşak, parlak bir liftir. İpekböceği bir tırtıldır ve bu lifi kendine koza örmek için üretir. İnsanlar bu liften iplik yapar ve kumaş dokurlar. İpek çok sağlamdır. Boyanınca da çok gösterişli olur. Bazen ipeğe başka lifler karıştırılarak döşemelik ve perdelik kumaşlar yapılır.
İplik: Pamuk, keten, yün, ipek, naylon vb. dokuma maddelerinin uzun, ince liflerinden her biri.

428
445
1603
195
177
337
365
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum