I ile başlayan kaç ilimiz var

I ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de I harfi ile başlayan kaç il vardır, I harfi ile başlayan illerimiz, I ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de ''I'' harfi ile başlayan toplam 2 tane il bulunmaktadır. Bu iller aşağıdaki gibidir;

  • Isparta,
  • Iğdır.

I ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Isparta, Türkiye'nin güneybatısında yer alan il. Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyindeki Göller Yöresi'nde bulunan Isparta; batıda Burdur, kuzeyde Afyonkarahisar, doğuda Konya, güneyde ise Antalya ile çevrilidir. 30°01' ve 31°33' doğu boylamları ile 37°18' ve 38°30' kuzey enlemleri arasında kalır.

Isparta ilçeleri

Merkez ilçenin yanında Aksu, Yenişarbademli, Yalvaç, Uluborlu, Sütçüler, Senirkent, Şarkikaraağaç, Keçiborlu, Gönen, Gelendost, Atabey ve Eğirdir Isparta ilinin ilçeleridir.

Iğdır, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Türkiye'nin en doğusunda yer alan bir ildir. Merkezi Iğdır kentidir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin Erzurum - Kars Bölümü'nde yer almaktadır. 27 Mayıs 1992 tarihinde Kars ili'nden ayrılarak Türkiye'nin 76. ili olmuştur. 4 ilçe, 8 belediye ve 157 köyden oluşur.

Iğdır ilinde toplam 4 ilçe bulunmaktadır. Iğdır (il merkezi), Aralık, Karakoyunlu ve Tuzluca'dır.

I harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Akdeniz bölgesinde olan iller, Isparta,
Doğu Anadolu bölgesinde olan iller, Iğdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.