I ile hayvan

I ile hayvan
I ile başlayan hayvanların isimleri yani baş harfi I ile başlayan hayvan isimleri hangileridir, baş harfi I olan hayvan türleri nelerdir hakkında bilgiler vereceğiz.

Genelde söz konusu i harfi olduğu zaman oldukça fazla hayvan sayısından bahsetmek mümkün. Ancak ı harfi ile beraber yaygın bir hayvan sayısı olduğu söylenemez. Fakat yine de dünya çapında pek bilinmeyen ve farklı isimlere sahip olan hayvanlar bulunuyor. Bu hayvanlar I harfi ile başlamakta ve amaca uygun olarak değerlendirmektedir. Internet üzerinden yapılan araştırmalar neticesinde, bu konuda belli başlı bazı hayvanlar öne çıkmaktadır.

  • Işık veren hacıyatmaz (ateş böceğine benzeyen bir tür)
  • Islıklı tavşan (tavşan türü),
  • Islık çalan marmot (sincap familyasından bir kemirgen)
  • Istakoz (kabuklu deniz canlısı)
  • Işıldak balığı (fener balığı türü)
  • Iskarmoz (yırtıcı cins bir balık)
  • Irak yedikardeşi (kuş türü)

I harfi ile başlayan hayvanlar

Adı ilk kez duyulan hayvanlar arasında bulunan I harfiyle başlayan hayvanlar şöyledir.

Islıklı tavşan; tavşan cinslerinden biridir.
Istakoz; kabuklu bir deniz canlısıdır.
Irak yedikardeşi; Kuş türlerinden biri,

Islık çalan marmot; Sincap ailesinden bir kemirgen türüdür.
Işıldak balığı; Fener balığı olarak tanınan balıktır.

Iskarmoz; Yırtıcı balık türlerinden biri olarak bilinmektedir. Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinde tanınan hayvan türleri aynı olsa dahi farklı adlandırılabilmektedir. Çocuklar ve bulmaca meraklıları için hem de kelime hazinesinin güçlendirilebilmesi için alfabenin bütün harfleriyle çalışmalar yapılması önerilmektedir.

121
43
85
33
34
17
260
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.