İbadet kavramı sizde hangi anlamları çağrıştırıyor

İbadet kavramı sizde hangi anlamları çağrıştırıyor
İbadet kavramı hakkında neler biliyorsunuz, ibadet kavramı sizde hangi anlamları çağrıştırıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadet kavramı bana, Allah’ın vermiş olduğu nimetlere şükretmeyi ve teşekkürü ifade etmeyi çağrıştırıyor. Bu teşekkür, namaz kılmakla, oruç tutmakla, zekat vermekle, kurban kesmekle, hac ve umre yapmakla ve Allah’ın haramlarından kaçınarak yerine getirilebilir.

İbadet; kulun, Allah Teâlâ’ya karşı tekbir, hamd, şükür gibi vazifelerini, Onun emrettiği tarzda yerine getirmesidir. Mali, bedeni, hem maddi hem de bedeni olmak üzeri üç çeşit ibadet vardır. Namaz kılmak bedeni, zekat vermek maddi, hac ibadet ise hem maddi hem de bedeni bir ibadettir.

İbadet;

  • Yüce Allah’a (c.c.) bağlılığın bir ifadesidir.
  • Yüce Allah’ın (c.c.) iradesine boyun eğmektir.
  • Yüce Allah’a (c.c.) teslim olmak ve her şeyin onun elinde olduğunu bilmektir.
  • Yüce Allah’ın (c.c.) sınırsız hâkimiyetini kabul etmenin bir simgesidir.
  • Yüce Allah’ın (c.c.) emirlerine uyup yasaklarından kaçınmaktır.

110
21
5
14
1
1
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.