İbadetler niçin gösteriş amacıyla yapılmamalıdır

İbadetler niçin gösteriş amacıyla yapılmamalıdır
İbadetler niçin gösteriş amacıyla yapılmamalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı âlimler ibadetlerde başkasına gösteriş yapma meselesini yani riyayı, Allah'a (CC) ortak koşma şeklinde izah etmişlerdir. Çünkü maalesef riya yapan kişi sadece Allah Teâlâ'ya yapması gereken bir ibadeti başkaları görsün diye de yaparak şirk çukuruna düşmüş olur.

Bir ibadetin, başka zamanlarda yapılmadığı halde, sırf başkasına gösteriş olsun diye Allah rızasından uzak, menfaat için yapılmasına riya denir. İbadetlerini Allah rızası için yapan kişi riyaya girmez. Çünkü dünyevi bir menfaat için yapmamaktadır.

Asrımızda sünnetler unutulmaya başladığı için, bunların açıktan yapılması gizli yapılmasından daha hayırlıdır. Zira bu ibadetler unutulmaya başlamıştır. Bu tür unutulmaya başlayan sünnetleri Müslümanlar arasında yaygınlaştırmak için açıktan yapılmasında bir sakınca yoktur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.