İbadetlerin fert ve toplum hayatındaki faydaları

İbadetlerin fert ve toplum hayatındaki faydaları
İbadetlerin fert ve toplum hayatındaki faydaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bireysel ibadet insan ruhunu olgunlaştırır ve Allah'a karşı görevlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşar. Bazı ibadetler ile yardımlaşma duygusunu ve ruhunu genişleterek fakir insanların durumunu anlayabilir.

Namaz kılmadan önce aldığı abdest ile kişisel ve manevi temizliğini de yerine getirmiş olur. Hayat ve olaylara bakışı değişir, kötülüklerden kaçınır ve temiz ahlak sahibi bir kul olma yolunda ilerler. Aynı zamanda ahiret hayatına hazırlık yapar.

İbadetlerin Toplumsal Faydaları:

İslam dininde emredilen ibadetlerin bireysel açıdan olduğu gibi toplumsal açıdan da birçok faydası vardır. Bunların başlıcalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • İbadetler güzel ahlakın gelişmesine katkıda bulunur.
  • İbadetler kötülüklerden alıkoyar.
  • İbadetler sosyal yardımlaşmayı teşvik eder.
  • İbadetler kaynaşmaya katkıda bulunur.

İbadetlerin Bireysel Faydaları:

İbadetler insanın iç huzurunun sağlanmasına katkı sağlar. Manevi kirlenmenin önlenmesi ve ahlaki zaafların giderilmesi, uyumlu, tutarlı, dengeli ve huzurlu bir hayatın yaşanması için ibadetler etkilidir. İbadetler, kişinin duygu ve düşüncelerinin güçlenmesine, kişinin manevi yönden olgunlaşmasına vesile olur. Çünkü ibadetler, insanı manevi açıdan zenginleştirip güçlendirmekte ve zorluklara karşı dayanma kabiliyetini artırmaktadır.

İbadet eden insan, Allah’ın her an kendisini görüp gözettiğinin, kendisine yakın olduğunun bilincindedir, ibadet ve dua ederek Allah’tan yardım ister. Onun kendisini sevdiğini, yardımsız bırakmayacağını bilir. Bütün bunlar da ona güç, kuvvet verir. Kendisini güvende hissetmesine katkı sağlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

110
22
122
22
96
96
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.