İbni Sina’nın yazdığı eserlerin adlarını ve içerikleri

İbni Sina’nın yazdığı eserlerin adlarını ve içerikleri
İbni Sina’nın yazdığı eserlerin adlarını ve içerikleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Onun yazdığı eserlerin adlarını ve içeriklerini birlikte öğrenelim;

El - Kanun fi't - Tıp: İbn-i Sina'nın tıp deneyimlerinin, tecrübelerin olduğu bir çesit ansiklopedi olan bu eser, anlam bakımından Tip kanunu anlamını taşır. Bu kitap tüm Dünyada okutulmaktadır.
Kitabu'n - Necat: Anlamı "Kurtuluş Kitabı" olan bu kitap İbn-i Sina'nın metafizik konularda yapığı çalışmaları içerir.
İşarat ve'l- Tembihat: Kendisinin bu eseri mantık, fizik ve metafizik çalışmaları içermektedir ve tam 20 bölümden oluşur. İbn-i Sina'nın görüşlerini içermektedir.
Kitabü'ş - Şifa: Bu eser 10 ciltten oluşmakta, içeriğinde mantık, matematik, fizik ve metafizik alanlarında yazılmış bilgiler yer almaktadır. Bu eser de diğerleri gibi Latince'ye çevrilmiş ve tüm Dünyada okutulmuştur.
İbn-i Sina henüz 16 yaşındayken gerçek bir Tip doktoru olmuştur. Onun essiz zekası ve çalışkanlığı, tüm Dünya tarafından bilinmektedir.

İbn-i Sina Eserleri

  • El-Kanun fi't-Tıb, (ö.s), 1593, "Tıpta Kanun"(Tıp ile ilgili zamanının bilgilerini ihtiva eder. Orta çağda dört yüz yıl Batı'da ders kitabı olarak okutulmuştur. Latinceye on çevirisi yapılmıştır.)
  • Kitabü'l-Necat, (ö.s), 1593, ("Kurtuluş Kitabı"Metafizik konularda yazılmış özet bir eserdir. )
  • Risale fi-İlmi'l-Ahlak, (ö.s), 1880, ("Ahlak Konusunda Kitapçık")
  • İşarat ve'l-Tembihat, (ö.s), 1892, ("Mantık, Fizik ve Metafizik bölümlerini içerir. 20 bölümden oluşur.)
  • Kitabü'ş-Şifa, (ö.s), 1927, ("Mantık, Matematik, Fizik ve Metafizik konularında yazılmış on bir cilt hacimli bir eserdir. Birçok kere Latinceye çevrilmiş ve ders kitabı olarak okutulmuştur."). Mantık bölümü, Giriş, Kategoriler, Yorum Üzerine, Birinci Analitikler, İkinci Analitikler, Topikler, Sofistik Deliller, Retorik ve Poetika kitaplarından oluşur. Tabiat Bilimleri bölümü, Fizik, Gökyüzü ve Âlem, Oluş ve Bozuluş, Etkiler ve Edilgiler, Mineroloji ve Meteoroloji, Psikolıji, Botanik ve Biyoloji kitaplarından oluşur. Matematik Bilimleri bölümü, Geometri, Aritmetik, Musiki ve Astronomi kitaplarından oluşur. Yirmi ikinci ve son kitap ise Metafizik'tir.

6023
6101
2562
661
661
1151
3114
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum