İbrahim Peygamber’le (a.s.) ilgili Mümtehine suresi, 4. ayeti ve onun hayat hikâyesini dikkate aldığımızda İbrahim Aleyhisselam

İbrahim Peygamber’le (a.s.) ilgili Mümtehine suresi, 4. ayeti ve onun hayat hikâyesini dikkate aldığımızda İbrahim Aleyhisselam
İbrahim Peygamber’le (a.s.) ilgili Mümtehine suresi, 4. ayeti ve onun hayat hikâyesini dikkate aldığımızda İbrahim Aleyhisselam’ın kıssasından günlük hayatımıza yönelik ne gibi dersler ve örnekler çıkarabiliriz

Soru : “İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır…” Mümtehine suresi, 4. ayet.
İbrahim Peygamber’le (a.s.) ilgili yukarıda verilen ayetleri ve onun hayat hikâyesini dikkate aldığımızda İbrahim Aleyhisselam’ın kıssasından günlük hayatımıza yönelik ne gibi dersler ve örnekler çıkarabiliriz? Aşağıya listeleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : İbrahim Aleyhisselam'ın hayatından günlük hayata çıkarılabilecek dersler şunlardır: Tevhid inancı, adalet, yardımseverlik, sabır, aile değerleri, çevre saygısı, inanç ve sorgulama. İbrahim'in hayatı, bu önemli kavramları öğretmek için bir örnek sunar.(www.egitimsistem.com)

4
3
15
4
8
6
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.