İbrâhîm suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

İbrâhîm suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
İbrâhîm suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, İbrâhîm suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, İbrâhîm suresi kaç sayfadan oluşur, İbrâhîm suresi toplam kaç sayfa, Arapça 254 nasıl yazılır detaylar haberimizde...

İbrâhîm suresi 254. sayfadan başlar ve 260. sayfada biter. İbrahim suresi Kur'an-ı Kerim'in 14. suresidir. Mekke döneminde inmiştir ve 52 âyettir. Sûre ismini, 35-41. âyetlerde bir kısım dua ve niyazlarına yer verilen Hz. İbrâhim’den alır. İçinde Hz. İbrahim’den ve ailesinden söz edildiği için bu adı almıştır. İbrahim sûresinde başlıca imanın temel konuları olan Allah’a iman, peygamberlere iman, öldükten sonra dirilme ve hesap ele alınmaktadır.

 

İbrâhîm suresinin konusu

Sûre Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içermektedir. Bu çerçevede getirilen deliller, insanların aydınlatılması için indirilmiş olan vahiy, insanları Allah yolundan alıkoyanların kınanması, peygamberlerin görevleri, Hz. Mûsâ’nın peygamberliği ve kıssasından bazı kesitler, peygamberlere karşı olumsuz tavır takınanların başlarına gelen sıkıntılar, Allah’a güvenme ve itaat etmenin önemi, âhiret halleri, inkârcıların dünyadaki amellerinin değeri, âhirette şeytanın suçlulara karşı tavrı, orada müminlere verilen mükâfat, inkârcılara verilen ceza, Hz. İbrâhim’in duası, son olarak Kur’an’ın insanlığa gönderilmiş bir mesaj oluşu gibi konulara da temas edilmiştir.

Arapça 254 nasıl yazılır : ٢٥٤

İbrâhîm suresinin fazilet ve yararları

İbrâhim sûresini baştan sona kadar okuyana, sayısız çok sevâb verilir. (Hadîs-i şerîf-Envâr-ut-Tenzîl)

  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim İbrahim Suresini okursa, putlara tapan ve tapmayanların sayısınca on sevap verilir.”(Kadı Beyzavi, Beyzavi Tefsir (Envarut-Tenzil ve Esrarut-Te’vil), 1/524)
  • Ahlakın güzelleşmesi için 10 defa okunur.
  • Düşmana karşı 7 kere okunursa, şerrinden korunur.
  • Anne ve babasının rızasını kazanmak için her gün okunmalıdır.
  • Her kim içme suyuna İbrahim suresinin 1-4 ayetlerini okuyup o suyu yemeğin içine katmaya devam ederse, o yemekten yiyen kişilerin dilleri fasihleşir, zekası keskinleşir.
  • Her kim El ve Ayak ağrılarından kurtulmak istiyorsa, tavsiye edilen ilaçları kullanmak ile beraber şifanın Allah’u Teala’dcan geleceğini umarak İbrahim Suresinin 12. ayetini üzerinde taşımalıdır.
  • Her kim bir kapta biriktirilmiş yağmur suyuna 21 kere İbrahim suresinin 24. ayetini okuyup, meyve veya sebze ağaçlarının üzerine sepse, bi-iznillah bolluk ve bereket olur.
  • Her kim sabah, akşam ve yatarken, kalkarken, bir yere giderken ve gelirken, birşeyi satınalırken veya satarken, İbrahim Suresinin 32-34. ayeti kerimelerini okumaya devam ederse, o kişi bütün davranışlarında Allah’u Teala’nın koruması altına girer, her türlü tehlikeden korunur.

İbrahim Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler

  1. Ahlakın güzelleşmesi için 10 defa okunur.
  2. Düşmana karşı 7 kere okunursa, şerrinden korunur.
  3. Anne ve babasının rızasını kazanmak için her gün okunmalıdır.
  4. Her kim içme suyuna İbrahim suresinin 1-4 ayetlerini okuyup o suyu yemeğin içine katmaya devam ederse, o yemekten yiyen kişilerin dilleri fasihleşir, zekası keskinleşir.
  5. Her kim El ve Ayak ağrılarından kurtulmak istiyorsa, tavsiye edilen ilaçları kullanmak ile beraber şifanın Allah'u Teala'dcan geleceğini umarak İbrahim Suresinin 12. ayetini üzerinde taşımalıdır.
  6. Her kim bir kapta biriktirilmiş yağmur suyuna 21 kere İbrahim suresinin 24. ayetini okuyup, meyve veya sebze ağaçlarının üzerine sepse, bi-iznillah bolluk ve bereket olur.
  7. Her kim sabah, akşam ve yatarken, kalkarken, bir yere giderken ve gelirken, birşeyi satınalırken veya satarken, İbrahim Suresinin 32-34. ayeti kerimelerini okumaya devam ederse, o kişi bütün davranışlarında Allah'u Teala'nın koruması altına girer, her türlü tehlikeden korunur.

İlgili Haberler
134
72
120
0
0
15
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.