İç salgı bezlerinin sağlığını korumak

İç salgı bezlerinin sağlığını korumak
İç salgı bezlerinin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiği ile ilgili sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vücudumuzda dokular bir araya gelerek organları oluşturur. Organlar bir araya gelerek sistemleri oluşturur. Vücudumuzda iç dengenin korunması için ve vücudumuzun da dış etkenlerden korunması için salgı bezlerinin düzenli olarak çalışması gerekir. İç salgı bezlerinin kontrolü hormon sistemine bağlı olarak değişmektedir.

Düzenli olarak spor yapmalı, uyuşturucu maddeler kullanmamalı, sigara içilen ve gürültülü ortamlardan uzak durmalı, ağır yükler kaldırmamalı ve son olarak ilaç kullanımına dikkat etmeliyiz.

İç salgı bezlerinin sağlığını korumak için düzenli beslenmeli, dengeli beslenmeli, sürekli spor yapmalı, su içmeli ve vitamin almalıyız. Su ve vitamin düzenleyici maddeler olarak vücudumuzda kanın ve kanın beslediği her dokunun düzenlenmesini sağlar. İç salgı bezlerinin düzenli çalışması insan sağlığının korunması için oldukça önemlidir. Bu nedenle beslenmeye dikkat edilmelidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1317
402
320
138
138
567
357
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.