İce tea, ekstra, limit, mega, efor ve link kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazınız

İce tea, ekstra, limit, mega, efor ve link kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazınız
İce tea, ekstra, limit, mega, efor ve link dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerinTürkçe karşılıklarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ice tea ➜ soğuk çay
ekstra ➜ ilave
mega ➜ dev
limit ➜ sınır
efor ➜ çaba
link ➜ bağlantı

Buzlu çay veya ice tea, genellikle bir bardakta buzlu olarak servis edilen soğuk çay türü. Şekerli veya şekersiz olabilmektedir. Buzlu çay siyah, yeşil, karışık olabilir, limon, şeftali, karpuz ve çilek gibi meyve aroması içerebilmektedir.

Ekstra kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olmakla birlikte extra kelimesinden türetilerek dilimizde yer almıştır. Ekstra kelimesi genel olarak fazladan, alışılan ve gerekenden başka ve ek olarak anlamlarında kullanılmaktadır. Ancak kelimenin farklı anlamı da bulunuyor.

Mega kelimesinin kullanıldığı bazı tamlamalar ve birleşik isimler şu şekilde sıralanabilir: Megastore (Çok katlı, büyük mağaza), Mega Branch (Büyük Şube), Mega pixels (En büyük pikseller)

Limit kelime Latince Limes ya da Limites 'den gelmekte olup sınır, uç nokta anlamındadır. Öklid ve Arşimet tarafından eğrisel kenarlara sahip şekillerle ilgili olan teoremlerde kullanılmıştır. Limit kavramı, çok önceleri kullanılmasına rağmen sonra unutulmuş ve daha sonra Newton ile Leibniz'in eserlerinde görülmüştür.

Efor, Sparta'nın üst düzey barış yargıçlarına verilen addır. Beş kişilik bir heyet her yıl dönemlik seçilirdi ve bu kişiler her ay krallarının emirlerine uyacaklarına yemin ederlerdi. Aynı şekilde Sparta kralı da kanunlara uyacağına yemin ederdi.

Link kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Link kelimesi İngilizce kökenlidir. TDK'ye göre link kelimesi anlamı şu şekildedir: Atın eşkin yürüyüşü. İlişim

44
8
7
7
7
6
68
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.