İçilebilir su kaynakları % 1’i olmasının nedeni ne olabilir

İçilebilir su kaynakları % 1’i  olmasının nedeni ne olabilir
Dünya’nın % 70’inin sularla kaplı olmasına karşın içilebilir su kaynakları bunun yalnızca % 1’i kadardır. Sizce bunun nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya üzerindeki su kaynaklarını düşündüğümüzde bunların % 90'dan daha fazla bir kısmının tuzlu su kaynağı olduğu gerçeği ile karşılaşırız. Geriye kalan tatlı su kaynakları içinde de ulaşılabilirlik açısından düşündüğümüzde bir kısmının kutuplarda ve yer altında olduğunu görürüz. Dolayısıyla mevcut kaynaklar çok küçük bir kısmı oluşturduğu gibi, dünya nüfusu için de yetersiz kalmaktadır.

Dünya yüzeyine baktığımızda su kaynaklarının ancak %1’lik kısmı içilebilir temiz su olarak nitelendirilecek özelliklere sahiptir. ”Bu içilebilir temiz su kaynakları nelerdir?” sorusu gelebilir aklınıza. Dünyada içilebilir temiz su kaynaklarının büyük bölümünü yer altı su kaynakları oluşturmaktadır. Bunun yanında buzullar yer yüzündeki tatlı su kaynağının büyük bir çoğunluğunu oluşturmasına rağmen kullanılabilir nitelikte değildir. Tatlı su göllerinden ve akarsulardan elde edilen sularla, yapılan barajlarla, yer altı sularından arıtma ile elde edilen sular içme suyu kaynaklarını oluşturmaktadır.

35
0
2
0
0
0
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.