İçinde aşağıdaki atasözlerinden en az birinin geçtiği doğruluk konulu bir hikâye yazınız

İçinde aşağıdaki atasözlerinden en az birinin geçtiği doğruluk konulu bir hikâye yazınız
İçinde aşağıdaki atasözlerinden en az birinin geçtiği doğruluk konulu bir hikâye yazınız, hikâyenizde hayalî unsurlara da yer veriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İçinde aşağıdaki atasözlerinden en az birinin geçtiği “doğruluk” konulu bir hikâye yazınız. Hikâyenizde hayalî unsurlara da yer veriniz.
Doğru söz yemin istemez.
Hak deyince akan sular durur.
Doğrunun yardımcısı Allah’tır.

"Dürüstlüğün Mücevheri: Küçük Kasaba'nın Başarılı Tüccarı Ali"

Bir zamanlar Küçük Kasaba'da yaşayan Ali, dürüstlüğü ile tanınan bir gençti. Bir gün kasabaya yeni bir tüccar gelmişti, yanında nadir bulunan mücevherat koleksiyonunu getirmişti. Koleksiyonun en değerli parçası ise göz kamaştırıcı bir mücevherdi.

Tüccar, kasaba halkına dönerek, "Bu mücevherin değeri paha biçilemez. Ancak, dürüst bir insan tarafından satılabilir," dedi. "Bu nedenle, bu mücevheri en dürüst kişi satın almalıdır."

Bu sözleri duyan Ali'nin yüreği hemen hızlanmıştı. Kendisini dürüstlüğüyle bilen kasaba halkı, Ali'nin bu değerli mücevheri satın alması gerektiğine inandı. Ancak, Ali'nin cebinde birazcık bile altını yoktu.

Ertesi gün, tüccar Ali'nin evine geldi ve ona özel bir teklif yaptı. "Senin dürüstlüğünü biliyorum. Bu mücevheri sana özel bir fiyatla satmak istiyorum," dedi. Ancak, fiyat hala Ali'nin bütçesinin çok üzerindeydi.

Ali, düşündü ve "Üzgünüm, bu mücevheri alacak kadar param yok. Ama eğer bir gün olursa ve ben bu mücevheri satın alacak duruma gelirsem, size ilk haber veren ben olacağım," diye yanıtladı.

Yıllar sonra Ali, kasabanın en başarılı tüccarlarından biri oldu. Bir gün karşısına çıkan bir fırsatla, tüccardan satın alamadığı mücevheri elde etti. Hemen tüccarı buldu ve ona mücevherin artık onun olduğunu söyledi.

Tüccar, Ali'ye mücevheri ücretsiz vermek istedi, ancak Ali, "Doğru söz yemin istemez. Hak deyince akan sular durur. Doğrunun yardımcısı Allah'tır," diyerek tüccara mücevherin değerini tam ödedi.

Ali'nin dürüstlüğü, kasaba halkı ve tüccar tarafından büyük saygı gördü. Bu olaydan sonra Ali'nin adı, kasabanın en değerli hazinesi oldu.

1208
1081
1902
371
371
371
1582
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum