İçinde dua, iletişim, yalvarmak, sığınmak, dilemek, yönelmek kelimeleri ile ilgili paragraf yazınız

İçinde dua, iletişim, yalvarmak, sığınmak, dilemek, yönelmek kelimeleri ile ilgili paragraf yazınız
İçinde dua, iletişim, yalvarmak, sığınmak, dilemek, yönelmek kelimeleri ile ilgili paragraf örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Örnek

Duanın rahatlatıcı bir gücü olduğuna inanırım. Dua bizim Rabbimizle olan en önemli iletişim aracımızdır. Ne zaman kendimi yalnız hissetsem, işlerim ters gitse, yorulsam, bunalsam Allaha yalvarmak, sığınmak istesem seccademi serer derdimi Rabbime anlatırım. Ondan yardım dilerim, ona yönelirim. Çünkü bilirim ki beni kimse ondan daha iyi bilemez, anlayamaz ve bilirim ki bana O'ndan başka hiç kimse yardım edemez.

2. Örnek

Dua insanları Allah'a yakınlaştıran kendilerini kul olduklarını hissettiren manevi bir eğerdir. Dua eden Allah'a sığınmış olur. Ona yönelmiş ve isteklerini ondan dilemiş olur. Kur'anda da yer alan ayetlerde duanın önemi belirtilmiştir. Bir örnek verelim.

Rabbinize gönülden (yalvara yakara) ve gizlice (için için) dua edin. Şüphesiz ki O, (duada) haddi aşanları sevmez. (7/A'râf 55)

669
201
715
522
145
221
716
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.