İçinde yaşadığınız çevreyi gözlemleyiniz

İçinde yaşadığınız çevreyi gözlemleyiniz
İçinde yaşadığınız çevreyi gözlemleyiniz, izlenimlerinizden hareketle insan ve doğa ilişkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İçinde yaşadığımız çevreyi olumlu olarak gözlemleyelim;

Ağalarımız var ve bizi bir ağzımıza zarar gelmemesi için fidanlar dikiyoruz ve buda bizim açımızdan nefes almamız acısından çok önemli. Bizim toplumumuzda yardımlaşma çok önemlidir zekat ve sadaka vererek toplumumuzda yardımlaşmamız vardır. Yani kısacası içinde bulunduğunuz çevreyi olumlu incelediğimizde insanın insana saygılı olduğunu ve Çevremizi sevdiğimizi geleceğimiz ve bütünümüz için koruduğumuzu söyleyebiliriz.

İçinde yaşadığınız çevreyi olumsuz davranışlar açısında gözlemleyim ;

Bazı insanlar çevreye zarar verecek çok ama çok kötü davranışları sergiliyorlar. Mesela sakız çiğneyip yere atıyorlar ve bu davranış çok şeye neden oluyor hem güzelim çevremiz kirleniyor hem de kuşlar bunu yerse boğalarında kalıyor ve onlar ölebiliyorlar tek yaptığımız bir hata diğer hatalarımızda doğuruyor.

Etrafımızda çevre kirliliği çok var bilinçsizce insanlar bizim çevremize zarar veriyorlar sigara içiyorlar yere atıyorlar, Yemek yiyorlar yine yere atıyorlar çevremize zarar veriyorlar ve bundan doğamızda çok etkileniyor.

İnsan ve doğa hakkında düşüncelerimiz;

  • Aslında biz insanlar gerçekten davranışlarımızın neye sebep olduğunu yani olacağımı bilsen çevremize doğamıza zarar vermeyiz. Ama biz doğaya zarar veriyoruz çünkü bilmiyoruz davranışlarımızın sonuçlarını .
  • Çok duyarlı olarak doğamızı komutanlarımızda vardır doğa hakkında araştırıp bilgi edineler ve böylece daha duyarlı olanlar.
  • Aslında her iki canlı da birbirlerine yardım ediyor İnsan ona iyi davranarak koruyarak ,doğa ise onu canlı tutmak için oksijen üretiyor yani doğa ve insan arasında da bir yardımlaşma var.

2
35
0
0
33
1
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.