İçki bütün kötülüklerin anasıdır Nesaî, Eşribe, 44 Peygamberimizin (s.a.v.) hadisini yorumlayınız

İçki bütün kötülüklerin anasıdır Nesaî, Eşribe, 44 Peygamberimizin (s.a.v.) hadisini yorumlayınız
İçki bütün kötülüklerin anasıdır Nesaî, Eşribe, 44 Peygamberimizin (s.a.v.) yukarıdaki hadisini yorumlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurmaktadır: Çoğu sarhoş edenin azı da haramdır. İslam âlimleri içkiyi haram kılan illetin isminde değil sarhoş edici özelliği bulunmasında saklı olduğuna hükmetmiştir. İçkinin haram kılınmasının sebebi sarhoş edici olmasıdır.

Alkollü içki içen ve uyuşturucu kullanan kimseler genellikle sinirli, gergin ve öfkeli olmaktadırlar. Böyle bir durumda, alkollü kimse ile aile fertleri ya da çevresindeki insanlar arasında zaman zaman tartışmalar ve kavgalar çıkmaktadır. Bu da gerek aile içinde gerekse toplumsal yaşamda huzursuzluklara, anlaşmazlıklara neden olmaktadır. Ayrıca alkollü içki içen ve uyuşturucu kullanan kimseler, çalışamaz ve iş yapamaz hâle gelmektedirler. Böyle kimseler aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmakta, zamanla geçim sıkıntısı içine düşmektedirler.

124
33
33
33
164
42
202
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.