İçme sularının tadının farklı olması neden kaynaklanıyor

İçme sularının tadının farklı olması neden kaynaklanıyor
İçme sularının tadının farklı olması neden kaynaklanıyor olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal kaynak suları doğada yağmur sularından ve yeraltı kaynak sularından oluşmaktadır. Dünyada tatlı su kaynakları bütün suların %1’i kadardır. İçme suları da tatlı su kaynaklarından elde edilmektedir. İçme suları dağlardan ya da topraktan aldıkları minarelleri de taşımaktadır. İçme sularının tadının farklılaşmasında bunların etkisi büyüktür.

İçme sularının tadının farklı olması doğal kaynak sularının topraktan farklı elementleri minarel olarak taşınmasından kaynaklanmaktadır. Mg ve Ca gibi minareller, suyun sertleşmesine neden olur. Suyun sertleşmesi özelliğinin kaybolmasına ve zor içilmesine neden olur. Suların pH değerleri ölçülmektedir. Suların pH değerleri 7.5 değerinin altında olmamalıdır.

Su canlıların yaşam kaynağıdır. Bitki, insan ve hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri suyun varlığına bağlıdır. Peki suların tadı neden farklıdır. İşte şimdi bunu açıklayacağız. Yağmur suyu  toprağa karışıp kayalardan süzülürken geçtiği yerlerdeki mineraller çözülür ve suyun yapısına geçer. O bölgenin jeolojisine göre yeraltı sularının içerdiği çözünmüş iyon bileşimi değişir. İşte bu şekilde yağmur suyunun almış olduğu minerallerin farklı olmasından dolayı tadı da farklıdır.

107
151
106
117
113
107
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.