İdrisi, coğrafyanın gelişmesine ne tür katkılarda bulunmuştur

İdrisi, coğrafyanın gelişmesine ne tür katkılarda bulunmuştur
İdrisi, coğrafyanın gelişmesine ne tür katkılarda bulunmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Coğrafya alanında tarih boyunca birçok ilim adamı çalışmalar yapmışlardır. Özellikle sorgulayıcı ve araştırıcı hayatın temellerini atan filozoflar coğrafya alanında etkin ve derin sözler ederek nesiller boyu bilginin aktarılmasını sağlamıştır. Coğrafya geçmişten günümüze en değerli bilim dallarından biri olarak varlığını korumaktadır.

Coğrafya alanında çalışmalar yapan en önemli isimlerden biri de İdrisi olmuştur. Çeşitli eserleri kaynak niteliğinde hazırlayarak bilginin farklı dünyalara ve kültürlere taşınmasında önemli bir yere sahiptir. İdrisi’nin en önemli eserlerinden biri de Kral Ruggiero’nun Kitabı’dır. Bununla beraber Orta Çağ dünyasında coğrafi bilginin batıya taşınmasında Roger’in Kitabı eseri etkili olmuştur.

Muhammed İdrisi, Orta Çağ'da coğrafya bilimine katkı sağlamıştır. Muhammed İdrisi’nin Kitabu Roger adlı eseri bu çağda coğrafya alanında yazılmış bir diğer önemli eserdir. İdrisi, dairesel bir dünya haritası çizmiş ve eserinde iklim tiplerini anlatmıştır.

848
339
578
135
234
438
620
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum