İftar ve sahur kavramları hakkında neler biliyorsunuz

İftar ve sahur kavramları hakkında neler biliyorsunuz
İftar ve sahur kavramları hakkında neler biliyorsunuz, sahur ve iftar ne demek konusunda kısa bilgiler vereceğiz.

Sahur : Oruç tutacak olan kişilerin imsak girmeden gece vaktinde yedikleri yemek demektir. Oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemeğe sahur denir. Sahur oruca dayanma gücü verdiğinden, sahura kalkmak müstehaptır. Hz. Peygamber, "Sahur yiyiniz; çünkü sahurda bereket vardır." buyurmuştur (Buhârî, Savm, 20; Müslim, Sıyam, 9). İftarda acele etmek, sahuru geciktirmek sünnettir. Ayrıca sahur vakti, duaların makbul olduğu vakitlerden biridir.

İftar: Güneşin batması ile orucun sona erdiği, akşam yemeğini yiyerek o günkü orucun tamamlandığı ve akşam namazının girmesi demektir. İftar, oruç tutan bir müslümanın akşamleyin vakti dolduğunda orucunu açmasıdır.

2
1
1
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.