İğne yapraklı orman biyomu nerelerde görülür

İğne yapraklı orman biyomu nerelerde görülür
İğne yapraklı orman biyomu nedir, iğne yapraklı orman biyomu özellikleri nedir, nerelerde görülür ve hayvan türleri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kışların uzun ve soğuk, yazların kısa ve serin geçtiği sert karasal iklim bölgelerinde görülür. Çam, göknar ve ladin gibi soğuğa dayanıklı iğne yapraklı ağaçlardan oluşan tayga (boreal) ormanları bu biyom içerisinde yer almaktadır.

Hayvan Türleri: Kurt, samur, vizon, geyik, vaşak, kunduz, boz ayı, karibu, kar tavşanı, baykuş, böcek ve kuş türleri bunlardan bazılarıdır. Kirpi, geyik, vaşak, şahin,kartal, yarasa, ayı, su samuru, kunduz ve bazı böceklerdir.

Karasal biyomlar kendi içinde ılıman çayır biyomları, orman biyomları ve çöl biyomları adı altında üç gruba ayrılır.

Orman biyomları kendi içinde Tropikal yağmur ormanları. Ilıman bölge ormanları, İğne yapraklı ormanlar biyomları diye üçe ayrılır.

İğne yapraklı ormanları dünyanın yüksek enlemlerinde görülür. Nemli ve soğuk iklim bölgeleri olan Alaska, Doğu Avrupa, İskandinavya, Kanada ve Sibirya'da kozalaklı ağaçların yetiştiği biyomdur. Yaz ve kış arasında sıcaklı farkı çoktur.

57
20
3
6
3
4
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.