İhlas ile iş yapmak deyimi sizde hangi anlamları çağrıştırıyor

İhlas ile iş yapmak deyimi sizde hangi anlamları çağrıştırıyor
İhlas ile iş yapmak deyimi sizde hangi anlamları çağrıştırıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir cemiyette herkes, üzerine düşen vazifeyi yaparsa, sistem düzgün çalışır. Vücudun işe yaraması organların sıhhatli çalışmasına bağlıdır. İhlasla hizmet etmenin önemi çok büyüktür. Hizmete iştirak edenlerin sevaplardaki payı, bir çuval buğdaydaki taneler sayısınca değil, tanelerin zerrelerindedir, ancak sevaplara böyle ortak olmak, herkesin kendi işini ihlâsla yapmasıyla, başkalarının işine karışmamasıyla mümkün olur.

İhlâsın karşılığı sevgi, bağlılık içtenlikle gelen yapılan her türlü eylemin karşılığıdır. Bunun en güzel örnekleri Allah a karşı yapılan her türlü etik olan eylemlerin yerine getirilen söz ve davranışlarıdır. Başta kılınan namazlar veya sadece Allah rızasını kazanmak adına yapılan her türlü salih amel içeren işlerin olması ihlâs konusunu ele alır. Çünkü yapılan her işte samimi bir şekilde sevgi ile yapıldığında insanın ihlas düzeyini bir üst mertebeye taşıyor. Bunun yanı sıra insanlarla nasıl bir iletişim sağlandığı ve bu iletişim doğrultusunda ne gibi kazançların elde edileceği bu yönden dikkate alınır.

92
12
10
42
4
9
265
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum