İhlâs suresi, 1-4. ayetleri Allah (c.c.) hakkında bize hangi bilgileri vermektedir

İhlâs suresi, 1-4. ayetleri Allah (c.c.) hakkında bize hangi bilgileri vermektedir
“De ki: O Allah birdir. Allah sameddir (Hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaçdeğildir. Her şey ve herkes ona muhtaçtır). O, doğurmamış ve doğmamıştır Onun hiçbir dengi yoktur İhlâs suresi, 1-4. ayetleri Allah (c.c.) hakkında bize hangi bilgileri vermektedir

Allah’ın tekliği, onun gücü ve kudretini, onun her şeye kadir olduğu ve her şeyi bir anda yapabileceğini anlatmaktadır.

Mekke döneminde inmiştir. 4 âyettir. İhlâs, samimi olmak, dine içtenlikle bağlanmak demektir. Allah’a bu sûrede anlatıldığı şekilde inanan, tevhit inancını tam anlamıyla benimsemiş ihlâslı bir mü’min olacağı için sûre bu adla anılmaktadır.

Hz. Peygamber bu sûrenin önemi ve fazileti hakkında söyle buyurmuştur: “Varlığım elinde olan Allah’a yemin ederim ki bu sûre Kur’an’ın üçte birine denktir” (Buhârî, “Tevhîd”, 1). Yine Hz. Peygamber, sevdiği için bu sûreyi her namazda okuyan bir sahâbîye, “Onu sevmen seni cennete götürür” müjdesini vermiştir (Tirmizî, “Fezâilü’l-Kur’ân”, 11, “Tefsîr”, 93; diğer hadisler için bk. İbn Kesîr, VIII, 539-546).

101
13
314
80
8
7
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.