İhtiyacımız olan ürünler hangileridir

İhtiyacımız olan ürünler hangileridir
İhtiyacımız olan ürünler hangileridir, temel ihtiyaçlar nelerdir, maddeler halinde temel ihtiyaçlarımız nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temel ihtiyaçların isimleri pek çok ideoloji ve düşünceye göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca ihtiyaçlar farklı kategorilerde de gruplanabilmektedir. Tüm bu listelerin ortak özelliği insanlar için gerekli olmasıdır. Sıklıkla ihtiyaçlar ile istekler karıştırılmaktadır. İhtiyaçlar bir gereklilik iken istekler kişiden kişiye değişen özel arzulardır.

Temel ihtiyaçlar nelerdir

İhtiyaçlar genel anlamda iki kategori halinde listelenmektedir. Bunlar; temel ihtiyaçlar ve sosyal ihtiyaçlardır. Sosyal ihtiyaçlar bireylerin psikolojik doyumu için gerekli iken temel ihtiyaçlar hayatın devamı için büyük öneme sahiptir. Sosyal ihtiyaçlar temel ihtiyaçlar kadar gerekli olsa da olmazsa olmaz ihtiyaç değildir.

Örneğin eğlenme, aile kurma, iletişim kurma, gezme gibi birçok sosyal ihtiyaç gerekli olsa da olmamaları durumu hayatın devamlılığına engel değildir. Temel ihtiyaçların ne olduğu konusunda pek çok bilim adamı farklı düşünce sunmuştur. Bunlar en çok bilineni ise Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisidir. Bu hiyerarşiye göre temel ihtiyaçlar 5 tanedir. Bunlar; fizyolojik ihtiyaçlar, güvenlik ihtiyacı, sosyal ihtiyaçlar, saygınlık ihtiyacı ve kendini gerçekleştirmedir. Genel anlamda oluşturulan temel ihtiyaçların listesi ise şu şekildedir;

Beslenme: Dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların en önemli ihtiyacıdır. Bu ihtiyaç yerine getirilmeden yaşamın devam ettirilmesi mümkün değildir. Geçici bir süre için yaşanılan beslenme yoksulluğu bile canlılara oldukça yıkıcı zararlar vermektedir. Beslenme ihtiyacı birçok yararlı yiyecek ve içeceğin tüketilmesi ile giderilir. Yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için insanların protein, karbonhidrat, yağ gibi önemli vitamin ve mineral destekli beslenmesi gerekir.

Barınma: En önemli ikinci ihtiyaçtır. Bütün canlılar dünyaya barınma içgüdüsüyle gelirler. Bu güdü nedeniyle yuva yapar, evler inşa ederler. Hayvanların dahi kendilerine yuva yaptıklarına sık sık şahit oluruz. Günlük hayatta da insanların çoğu evler inşa ediyor ya da satın alma yöntemiyle ev sahibi olmaya çalışıyor. Barınma insanların en temel güdülerinden birisi olan güven duygusuyla ilgili ihtiyaçtır. Bu nedenle barınma ihtiyacını gideren bireyler psikolojik açıdan da rahatlamaktadır.

Giyinme: Temel ihtiyaçlarımızdan birisi olan giyinme insanlara özgüdür. İnsanlar dünyaya çıplak olarak gelirler. Hayvanlarda olduğu gibi güçlü ve koruyucu kürklere sahip olmayan insanlar giyinerek kendilerini dış etkenlerden korurlar.

2
2
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.