İhtiyar kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir

İhtiyar kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir
İhtiyar kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İhtiyar kelimesinin zıt-karşıt anlamı, anlamlısı: Genç
İhtiyar kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Karı, Koca, Moruk, Pir, Seçme, Yaşlı, Kocamış, Erkinlik, Özerklik

İhtiyar kelimesi Türkçede sıklıkla ve oldukça fazla tercih edilebilen ve kullanılan kelimelerin başında yer almaktadır Bunun yanı sıra Türkçe de her kelimenin bir eş ve birde zıt anlamı bulunmaktadır İhtiyar kelimesinin bir de zıt anlamı bulunmaktadır. İhtiyar kelimesinin zıt anlamı ise genç olarak ifade edilmektedir.

İhtiyar kelimesinin eş anlamlı kelimesi de yaşlı olarak ifade edilmektedir. Günlük hayatımızda kullandığımız bu zıt ve eş anlamlı kelimeler bizlere kendimizi ifade etmemizde konuşurken bu zıt ve eş anlamlı kelimeler cümle içinde kullanmamız bize oldukça fayda ve yarar sağlamaktadır.

16
14
16
15
16
15
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.