İki apolar maddenin birbiri içinde çözünmesine neden olan etkileşim türü hangisidir

İki apolar maddenin birbiri içinde çözünmesine neden olan etkileşim türü hangisidir
İki apolar maddenin birbiri içinde çözünmesine neden olan etkileşim türü hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İki apolar maddenin birbiri içinde çözünmesine neden olan etkileşim türü hangisidir

Ödev cevabı kısaca : İki apolar madde arasındaki çözünme genellikle Van der Waals kuvvetleri (London Dispersion Forces) veya diğer adıyla London kuvvetleri tarafından sağlanır. Bu kuvvetler, geçici olarak meydana gelen elektron yoğunluğundaki dalgalanmalar nedeniyle ortaya çıkar. İki apolar madde arasındaki bu tür etkileşimler, moleküllerin anlık polarizasyonlarına dayalıdır. Bu tür kuvvetler, özellikle hidrokarbonlar gibi apolar moleküller arasında etkilidir. Dolayısıyla, Van der Waals kuvvetleri apolar maddelerin birbiri içinde çözünmesine neden olan etkileşim türüdür.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.