İki dinle (bin işit) bir söyle atasözünün anlamı

İki dinle (bin işit) bir söyle atasözünün anlamı
İki dinle (bin işit) bir söyle, çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki, on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman, söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.

İki dinle (bin işit) bir söyle anlamı şu şekilde :

Haddinden fazla konuşmak, gereksiz ve yanlış sözlerin ağızdan çıkmasına yol açar. Ayrıca konuşan kişiyi de itici yapar. Bu bakımdan az konuşmalı, çok dinlemelidir. Hem yerinde konuşabilmek için de dinlemek şarttır. Çünkü söylenenler ancak bu şekilde kavranır, çenesi düşüklükten de bu şekilde kurtulur insan.

Düşünmeden, gelişigüzel konuşmak doğru değildir. İnsanları dinlemek ve işitilen sözler üzerinde enine boyuna düşünmek insan için çok yararlıdır. Çok konuşmak hiçbir zaman iyi karşılanmaz. Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşısında ki iki, on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için ve hemen atılmaman, söylenenleri uzun uzun düşünmen gerekir.

Etiketler :
0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.