İkili devlet teşkilatının, Türk siyasi hayatına etkileri neler olabilir

İkili devlet teşkilatının, Türk siyasi hayatına etkileri neler olabilir
İkili devlet teşkilatının, Türk siyasi hayatına etkileri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

İkili devlet teşkilatı, devlet yönetiminde Türk siyasi hayatının temelini oluşturmuştur. Özellikle İslam öncesi dönemde Türk devletlerinin ikili devlet teşkilatına önem vermesi devletin topraklarının genişlemesi, devlet teşkilatının yerleşik hale gelmesi, devletin korunması gibi yolların oluşmasını sağlamıştır.

İkili devlet teşkilatının Türk siyasi hayatına etkileri, devletin güçlü olması, askeri ve iktisadi düzenin yerinde olması, devlet tecrübesinin kazanılması, hızlı ve kolay sonuçların alınması, askeri olarak daha kolay hamle yapılabilmesi, orduların güçlenmesi ve fetihlerin hızlanması gibi etkilerdir. İkili devlet teşkilatının Türk siyasetindeki yeri Türklerin elinin kuvvetlenmesini de sağlamıştır. Böylece Türkler birçok devlet kurmuştur.

  • Büyük devlet sınırlarının daha kolay yönetilmesini sağlamıştır
  • Hanedan üyelerinin diğer ili yöneterek devlet yönetimlerini öğrenmelerini sağlanmıştır
  • İkili devlet teşkilatı olması taht kavgalarına neden olmuştur
  • İkili devlet teşkilatı dış ülkelerin (Çin) hükümdarlık kavgalarına neden olmuştur.
  • İkili devlet teşkilatı merkezi otoriteyi olumsuz etkilemiş, kurulan Türk devletlerinin bu nedene bağlı olarak yıkılmasına yol açmıştır.

350
338
229
226
227
37
225
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.