İkinci Gün TEOG’un Zor Sorusu İngilizce’den

İkinci Gün TEOG’un Zor Sorusu İngilizce’den
​İngilizcede bir soru öğrencilerin kaderini belirleyici olabilir

TEOG’un ikinci gününde sınavı değerlendiren Bilfen İlköğretim Kurumları bölüm başkanları, Fen ve Teknoloji’de “ısı ve sıcaklık” sorularının ağırlıklı olduğunu, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük sorularının ise sadece TEOG 2 kazanımlarını kapsadığını, İngilizcede ise bir sorunun öğrencilerin kaderini belirleyebileceğini vurguladılar.

“Isı ve sıcaklık” soruları ağırlıktaydı

Bilfen İlköğretim Kurumları Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Yasemin Dündar:

TEOG 2’de Fen ve Teknoloji sınavı kazanımlara uygun ve yoruma dayalı sorulardan oluşuyor. Soru ve seçenek cümleleri açık ve anlaşılır bir dile sahiptir. Grafik bilgisi ve görselleri yorumlama becerisi isteyen sorular dikkat çekici niteliktedir. “Isı ve sıcaklık” konusuna ait sorular ağırlıktadır. Sahip olduğu teorik bilgiyi yorum kabiliyetiyle birleştiren öğrenciler sınavda başarılı olacaktır.

Sorular sadece TEOG 2 kazanımlarından

Bilfen İlköğretim Kurumları T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük Bölüm Başkanı Havva Güneş:

TEOG 2’de T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı müfredata ve kazanımlara uygun sorulardan oluşuyor. Sınavın en dikkat çekici tarafı, TEOG 1 konularından hiçbir sorunun gelmemiş olmamasıdır. Kavrama ve analiz düzeyinde hazırlanmış olan sınav, çalışan öğrencilerin farkını ortaya çıkaracak niteliktedir. 

İngilizce’de bir soru öğrencilerin kaderini belirleyici olabilir

Bilfen İlköğretim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı Çınla Sezgin:

TEOG 2’nin ikinci gününde, İngilizce sınavında ağırlıklı olarak ikinci dönem ünitelerini içeren ve görseller ile desteklenmiş sorular bulunuyor. A kitapçığındaki, 10.soru C ve D şıkları ile öğrencilerin en çok çelişkiye düştükleri soru olarak görünüyor. Kelime bilgisi, karşılıklı konuşmada uygun ifadeyi bulma, okuduğunu anlama ve dil bilgisi kurallarına göre soru sorma tarzında sorular görüyoruz. Kitaplarındaki okuma parçalarını ve dialogları dikkatli okuyan, çalışma kitabındaki etkinlikleri yapan, kelimelere çalışan öğrenciler kazanımlar doğrultusunda rahat bir sınav geçirdiler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.