İkinci gün TEOG’un zor sorusu T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük’ten

İkinci gün TEOG’un zor sorusu T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük’ten
TEOG’un ikinci sınav ayağını değerlendiren Bilfen İlköğretim Kurumları bölüm başkanları, Fen ve Teknoloji ile İngilizce sorularının beklenildiği gibi geldiği ve öğrencilerin zorlanmadan yapabileceği nitelikte olduğunu belirtti.

T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersindeki 18.sorunun ise sınavın en zor ve eleyici sorusu olduğunu söylediler.

Fen ve Teknoloji= Deney+Grafik+Yorum
Bilfen İlköğretim Kurumları Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Yasemin Dündar:
Fen ve Teknoloji sınavı Kasım ayında yapılan TEOG sınavına göre kapsam geçerliliği daha yüksek nitelikte sorulardan oluşmaktadır.  2. genel sınav mantığına uygun olarak kazanımlar orantılı dağıtılmış. Sorular bilimsel hata içermemekle birlikte orta zorluktaydı.
Öngördüğümüz gibi deneysel düzeneklerin sorgulandığı soruların sayısı oldukça fazlaydı. Laboratuvar çalışması yapmış ve deneysel düzenekleri yorumlayabilen öğrenciler bu sınavda daha başarılı olacaktır. Ayrıca grafik yorumlama becerisi yüksek olan öğrencilerin daha iyi sonuçlar alacağı bir sınav oldu. Sorular kazanımlara uygun olup çok ayrıntılı bilgi içermemekte ve sadece temel bilgilerden oluşmakta.

“Her şey güçlü bir Türkiye için”
Bilfen İlköğretim Kurumları T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük Bölüm Başkanı Havva Güneş:
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 2. TEOG sınavı müfredata ve kazanımlara uygun sorulardan oluşmaktadır. Sınavda genellikle orta zorlukta sorulara yer verilmesiyle birlikte A grubu 18, B grubu 18. Soru testin eleyici sorusudur. “Her şey güçlü bir Türkiye için” ünitesinden gelen soruda yer alan Atatürk’ün,
"...Devlet, gerek bireylerin özgürlüğünü temin için millet üzerinde bir nüfuza ve gerek millet ve memleketin bağımsızlığını koruyabilmek için kendine özgü bir nüfuz ve kuvvete sahip olmalıdır... O, bir siyasal nüfuzdur ki devlet kavramında kendiliğinden vardır ve devlet, onu halk üzerinde uygulamak ve milleti dışarıda diğer milletlere karşı savunmak yetkisine sahiptir." (Afet İnan, Medeni Bilgiler, s. 38.) sözü üst düzey yorum gücü gerektirdiği için öğrencilerin soruyu doğru cevaplamasını etkileyecektir.

İngilizce okuyan ve konuşan öğrenciler avantajlı
Bilfen İlköğretim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı Çınla Sezgin:
2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Merkezi Yerleştirme İngilizce Sınavı belirlenen konu ve kazanımları kapsamaktadır. Sorular, yönerge ve cevapları bakımından öğrencilerin anlayabileceği düzeyde açık ve nettir. Soruların tamamına yakını okuduğunu anlamaya yönelik olup, birkaç soruda kelime ve dil bilgisi sorularının, diyalogların ve cevap şıklarının içine yerleştirilerek ölçülmeye çalışıldığı görüldü. Verilen süre içerisinde 20 sorunun rahatlıkla cevaplandırılabileceği bir sınav oldu. İngilizce okuyan ve konuşan öğrenciler bu sınavda çok daha avantajlı olacaklardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.