İklim olayları neden troposferde yaşanmaktadır

İklim olayları neden troposferde yaşanmaktadır
İklim olayları neden troposferde yaşanmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atmosferde bulunan su buharının neredeyse tamamı troposfer tabakasında bulunur. Bu nedenle hava olayları troposfer tabakasında gerçekleşir.

Atmosferde hava olayları ve iklim olayları meydana gelmektedir. İklim olayları atmosferin belli tabakasında meydana gelmektedir. Atmosfer de katmanlardan meydana gelmektedir. Atmosferin yeryüzüne en yakın katmanı troposfer olarak bilinmektedir.

Troposfer su buharının bulunduğu katman olarak 12 kilometre kalınlığa sahiptir. Isı, sıcaklık, basınç ve nem değişikliklerinin yaşandığı bu katmanda iklim olayları gerçekleşmektedir. Troposfer, yeryüzüne en yakın katman olduğu için yeryüzünde meydana gelen hava olaylarını be iklim olaylarını gerçekleştiren etkenler bu katmanda iklim olaylarının meydana gelmesini sağlar.

Atmosferin diğer katmanları ise dünyayı dış etkenlerden koruyan kendine göre özellikleri bulunan katmanlar olup atmosferin tamamını oluşturmaktadır.

24
5
3
2
4
0
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.